ایرنا-گروه پژوهش های خبری-توجه و بهره گیری از تجربه شهرهایی همچون مکزیکوسیتی که توانسته اند آلودگی هوای خود را طی یک دهه اخیر کنترل و کاهش دهند، می تواند کمک مهمی در مدیریت آلودگی هوا در کشورمان بویژه در شهرهایی چون تهران و اهواز بکند.
ادامه مطلب...
وبلاگ سوژه - کامیلا کاظم زاده - بیادش
بازم میگم .اونقدر میگم تا یکی که می تونه کاری کنه، بکنه .
بابا جون،اگه قانونی از مجلس بگذرونیم که در ازای هر بچه ای که می زاییم درختی بنشانیم و پول این درخت نشاندن رو هم شهرداری و بیمه سلامت تقبل کنه ،ایران جنگل می شه.
ادامه مطلب...
شفا آنلاین : عضو کميسيون سلامت شوراي شهر تهران روز گذشته اعلام كرد كه بنزن موجود در هواي تهران ۱۰ برابر بيش از استاندارد است و دولت و شهرداري بايد اين موضوع را جدي بگيرند. معصومه آباد گفت كه براساس اعلام وزارت بهداشت سالانه ۴ هزار نفر بر اثر آلودگي هوا جان خود را از دست ميدهند و طبق براوردهاي سازمان بهداشت جهاني WHO، بنزن در رديف اول موارد سرطانزا قرار دارد.
ادامه مطلب...
اکسیژن - دکتر بیتا سنگستانی - پاک آلودگی باید زدود
شهرِ آغشته به دود
روزگاری همه سو ، آبی بود
ادامه مطلب...
یک کارشناس ارشد محیط زیست نسبت به افزایش آلودگی هوا در کلان شهرها به دلیل اقدامات نامناسب مدیریتی هشدار داد.
به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ناصر کرمی که دکترای اقلیم شناسی دارد با حضور در مناظره شبکه اول سیما اظهار کرد: پروژه کاهش آلودگی هوا تنها در حد دور همین میز که متولیان حضور دارند باقی میماند چرا که همه متولیان در افزایش آلودگی هوا ذی نفعند.
ادامه مطلب...
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص سخنان نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر آلوده بودن ریزگردهای شهر اهواز به اورانیوم، اظهار کرد: نمایندگان مجلس مرجع تشخیص علت آلودگی هوای اهواز نیستند.
دکتر معصومه ابتکار در گفتوگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: برای تشخیص علت آلودگی هوای شهر اهواز و مسمومیت مردم دستگاههای پیشرفتهای را فرستادهایم و نتایج بزودی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه نمیتوانیم یک شبه مشکل آلودگی هوای کلانشهرها را حل کنیم، افزود: در شهر اهواز برنامههای جدی در دست داریم از جمله اینکه صنایع باید تمام فعالیت خود را استاندارد کنند و وزارت نفت باید سوخت مناسب به مردم تحویل دهند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: با وجود آنکه ضوابطی را برای صنایع و وزارت نفت تعیین کردهایم و آنها باید هر چه سریعتر آن را اجرا کنند اما باید در نظر داشت که این فعالیتها برای استقرار استانداردها هشت سال تعطیل بوده و تنها 100 روز از دولت جدید میگذرد، با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.
ادامه مطلب...
انوشیروان ارجمند متولد 1320 در زاهدان است و از اواخر دهه 40 به عنوان بازیگر و کارگردان تئاتر در مشهد فعالیت خود را آغاز کرد. او در فیلمهای سینمایی و تلویزیونی از جمله «دوئل»، «امام علی(ع)»، «پنجمین خورشید» و... به ایفای نقش پرداخته است.
ارجمند از جمله هنرمندانی است که همواره در راستای اعتلای تئاتر دینی تلاش کرده که از جمله نمایشهایی که او سالهای متمادی در آن به ایفای نقش پرداخته، نمایشهای «خورشید کاروان»، «زخم مدینه»، «اذان صبح» است. او در آخرین اجرای تئاتر خود در نمایش «سقوط از ارتفاع پست» با محوریت بیداری اسلامی روی صحنه رفت.
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۲
محمد حقانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اعلام آمادگی شهردار تهران برای حل مشکل آلودگی هوای پایتخت گفت:مشکل آلودگی هوای یک معضل ملی است و اکثر کلان شهر های کشور درگیر این مشکل هستند و برابر قانون متولی رفع و کاهش آلودگی هوا سازمان محیط زیست است .
وی با بیان اینکه واگذاری مسئولیتهای دولت در زمینه کاهش آلودگی هوا به شهرداری تا آنجا که قانون اجازه می دهد به حل این مشکل کمک می کندگفت: حل این مشکل به مدیریت واحد و یکپارچه نیاز دارد . به طور مثال راهنمایی و رانندگی باید زیر مجموعه شهرداری باشد.
حقانی با تاکید بر اینکه نباید تنها مسئولیتها در زمینه آلودگی هوا به شهرداری واگذار شود گفت: اگر قرار است شهرداری مسئولیت کاهش آلودگی هوا را بر عهده بگیرد باید اختیارات و اعتبارات این حوزه نیز واگذار شود و در بودجه ریزی آینده شهرداری هم آورده شود .
ادامه مطلب...
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: اگرچه قوانین زیادی برای پیشگیری از آلودگی هوا داریم اما گاهی میبینیم با لابیهایی که صورت میگیرد اجرای قوانین به تأخیر افتاده و اجرا نمیشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، یوسف رشیدی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در مناظره چه کسانی در آلودگی هوا مقصرند؟ اظهار داشت: آلودگی هوا یکی از مباحثی است که امروزه سلامت مردم را تحت تأثیر قرار داده و در محافل بینالمللی روی آن کار میشود.
وی با اشاره به نمونههایی از تحقیقات دانشمندان دنیا که نتایجی نیز در پی داشته است، گفت: آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان اعلام کرد که دود دیزل سرطانزا است و گازهای ناشی از احتراق مستقیم خودروهای دیزل جزو گروه اول ترکیبات سرطانزا قرار میگیرد و ما در کشور هیچ سیستمی برای کنترل این نوع آلودگی نداریم.
نماینده شهرداری تهران در مناظره الودگی هوا به گزارش دیگری از آژانس تحقیقات سرطان اشاره کرد و گفت: همین آژانس امسال اعلام کرد که آلودگی هوا سرطانزا است در صورتی که تا الان هیچ مؤسسه معتبر بینالمللی به صراحت به این مسئله اشاره نکرده بود.
ادامه مطلب...
بیتوته - به طور معمول همه ما یا حداقل بیشتر ما از گیاهان و گلدانها برای دکوراسیون خانه خود استفاده میکنیم اما برخی از این گلدانهایی که در کنار پنجرههای خانههایمان میگذاریم کاری بیشتر از یک دکور صرف دارند، در واقع جدا از زیبایی این گلها و احساس آرامشی که به ما میدهند، برخی از این گلدانها با آلودگیهای داخل خانهها مبارزه میکنند و باعث افزایش خلاقیت انسان میشوند. در این مطلب میتوانید گیاهانی را که خانهتان را تمیز کرده و زندگیتان را هم غنیتر میکنند، بشناسید.
ادامه مطلب...
|
سایت شرکت کنترل کیفیت هوا- آلودگی هوا و صدا معضل اساسی زندگی در کلان شهرهای ماست. جامعه علمی هر کشوری علاوه بر تولیدات علمی در زمینه های پیشرو دنیا، می بایست بر اساس نیازهای واقعی و روزمره کشور جهت گیری نموده و به تولید محتوی علمی در این زمینه بپردازد. از این رو همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا برنامه ریزی شده و برای دومین سال پیاپی در کشور اجرا می گردد.
ادامه مطلب...
ایران دیدار - مهرداد شمشیربندی در سال 1355 در اراک زاده شد. از کودکی همراه با خانواده به تهران آمد. در سال 1377 یک دوره روزنامه نگاری گذراند و مدتی با مطبوعات همکاری کرد. در رشته فلسفه کارشناسی و کارشناسی ارشد گرفت و اکنون مدرس فلسفه در دانشگاه است. او سردبیری ماهنامه ایران دیدار را بر عهده دارد.
این چامه را سال ها پیش و در پی خواندن این خبر سرودم که هوای اراک سه برابر آلوده تر از تهران است .
هوای اراک
خدای من چه بگویم ز ناله های اراک
که در گذرگه محنت شکست پای اراک
ادامه مطلب...
دولت جدید چین قصد دارد طی پنج سال آینده بودجه ای بالغ بر ۲۷۷ میلیارد دلار برای مقابله با آلودگی هوا در این کشور هزینه کند.
ملت ایران: معاون انجمن برنامه ریزی محیط زیست چین اعلام کرد: بخش اعظم مبلغ فوق در مناطقی که آلودگی هوا شدیدتر است، هزینه خواهد شد. طرح جدید نواحی شمالی چین به ویژه شهرهای پکن، «تیانجین» و استان «هبئی» را که آلودگی هوا در آنها جدی و هشداردهنده است دربر می گیرد.
با اجرای این طرح دولت چین قصد دارد میزان آلودگی هوا را در این نواحی تا سال ۲۰۱۷ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۲ میلادی تا ۲۵ درصد کاهش دهد. روزنامه های چین از این طرح به عنوان جدی ترین و دشوارترین برنامه کنترل و کاهش آلودگی هوا در این مناطق یاد کردند. دولت چین همچنین قصد دارد طی پنج سال آینده دو برنامه دیگر را نیز برای حل مشکل آلودگی آب ها و بهبود فضای روستایی در این کشور تصویب کند.
به گزارش رویترز، در ماه ژانویه سال جاری میلادی (۲۰۱۳) ، وقوع پدیده وارونگی و مه دود در شهرهای شمالی چین، خشم عمومی مردم را برانگیخت و دولت را بر آن داشت تا قوانین سفت و سختی را برای مقابله با عاملان آلودگی هوا وضع کند که این قوانین در برخی موارد حتی مجازات اعدام را نیز دربر می گیرد.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
18 دستگاه متولی آلودگی هوا/ هیچ کس پاسخگو نیست/ ضرورت برخورد جدیتر با خودروسازان
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
آقای بازیگر در گفتوگویی با تأیید این خبر اظهار کرد: از شب گذشته (پنجشنبه، 30 آبانماه) بهدلیل آلودگی هوا، تنفس برایم بسیار سخت شده است و به همین دلیل، در بخش مراقبتهای ویژهی بیمارستان بستری شدهام تا پزشکان کنترل بیشتری روی تنفس و قلبم داشته باشند.
ادامه مطلب...
معماری نیوز - تجمع مردم زنجان در اعتراض به آلودگیهای سرب و روی در مقابل استانداری زنجان.
برای مشاهده دیگر تصاویر روی گزینه ادامه مطلب کلیک کنید.
ادامه مطلب...
عکس: ایمنا
سلامت نیوز : دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مصرف آنتیاکسیدانها،آب کافی و شیر در روزهای آلوده توصیه می شود و نباید گرسنه ماند چون جذب ذرات آلوده بیشتر میشود.
ادامه مطلب...
امروزه آلودگی هوا به یکی از مشکلات جدی مردم تبدیل شده است و به خصوص در شهرهای بزرگ خود را بیشتر نشان میدهد. در کنار این مورد، عدم تحرک و فعالیت بدنی نیز خود مشکلی دیگر به حساب میآید.
حال در این شرایط، باید ورزش و فعالیت را بیشتر کرد یا از ترس آلودگی هوا آن را کنار گذاشت؟
ادامه مطلب...
اکسیژن - دکتر سید علیرضا عظیمی - در گفتار پیشوایان دین اسلام تاکیدات و اشارات مهمی در خصوص حفظ محیط زیست و منابع طبیعی از جمله هوای پاک وجود دارد. در این قسمت کوشیده ام آن گفتارهایی را که مستقیما اهمیت و لزوم حفظ هوای پاک را بیان می کنند و یا غیر مستقیم با اشاره به عوامل ایجاد کننده و محافظ هوای پاک مانند درختکاری، کشاورزی، پیاده روی و آبادانی شهرها و زمین با این موضوع ارتباط می یابند، جمع آوری نمایم که نخستین بخش این مجموعه به شرح زیر ارائه می شود.
ادامه مطلب...
آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر در جهان است. این مسئله زمانی به وجود میآید که هوا با گازها، قطرات و ذرات کاهشدهنده کیفیت هوا مخلوط شود.
99.9درصد هوا از نیتروژن، اكسیژن، بخار آب و گازهای بیاثر تشكیل شده است و فعالیتهای انسانی ممكن است موادی را وارد آن كند كه بعضی از آنها مشكلاتی را برای انسانها، گیاهان و حیوانات به وجود می آورد.
مه دود، باران اسیدی، پدیده اثر گلخانهای و ایجاد حفره در لایه ازن هر كدام عوارض خطرناكی را برای سلامت انسان و كل محیط زیست به بار میآورند.
انتشار ذرات حاصل از اجزای آلوده هوا باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی میشوند که هرکدام را به طور جداگانه بررسی میکنیم.
از سردرد تا مرگ!
وجود مونوکسید کربن در هوا باعث بروز سردرد، کاهش هوشیاری، بیماریهای قلبیعروقی، ناتوانی رشد جنین و در نهایت مرگ میشود.
دیاکسید سولفور، دیاکسید نیتروژن و ازن نیز از دیگر ذرات ناشی از آلودگی هوا هستند که سوزش چشم، خسخس سینه و سرفه، تنگی نفس، تحریک و تخریب ریه، آسم، عفونت دستگاه تنفسی، سوزش چشم و اختلالهای بینایی را به همراه دارند.
یکی دیگر از ذرات ناشی از آلودگی هوا، سرب است که باعث بروز کمخونی، افزایش فشار خون، تخریب کلیه و مغز، اختلالات عصبی، سرطان و کاهش ضریب هوش میشود که مجموع این اختلالها و بیماریها در افراد کهنسال، کودکان و بیماران بیشتر از دیگران است.
اما اینکه در شرایط فعلی و زمانهایی که آلودگی هوا به مرز هشدار میرسد، چه باید بکنیم تا کمترین آسیب متوجهمان شود، موضوعی است که امروز به آن میپردازیم.
ادامه مطلب...
ني ني سايت: قرار گرفتن كودكان در معرض آلودگي هوا بسيار خطرناك است و نگراني هاي بسياري را ايجاد مي كند زيرا سيستم ايمني، تنفسي و ريه آنها هنوز رشد نكرده و كامل نشده است. از اين رو در معرض آلودگي قرار گرفتن كودكان بسيار خطرناك تر از افراد بالغ است.
ادامه مطلب...
به گزارش خبرنگار مهر، غبار، سرب، ذرات آلاینده، مونواکسیدکربن و... این روزها به قدر کافی درباره آنها می شنویم و میدانیم که بیماران قلبی و تنفسی بهتر است تا حد امکان از خانه خارج نشوند و کودکان و سالمندان هم بیشتر از بقیه مراقب باشند. اما تکلیف افرادی که به هر حال به دلیل شغل و دیگر ضرورتها در معرض آلودگی هوا هستند، چیست؟ چه عوارضی بر آنها دیده می شود و چه باید بکنند؟ یکی از بیشترین عوارضی که دیده می شود عصبانیت و تندخویی است که در روزهای آلودگی هوا در میان افراد حاضر در محیط های آلوده قابل لمس است. همچنین سردرد شایع ترین عارضه ای است که در روزهای آلودگی در میان افراد سالم دیده می شود و البته در این میان تکلیف افراد بیمار جداست. دکتر محمد رضا خدایی، روانپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اراک آلودگی را منبع استرس می داند.
ادامه مطلب...
آسمان نوشت:
یک دشت صاف را تصور کنید که درست به اندازه تهران در آن دودکش و ماشین و سایر وسایل آلودهکننده هوا وجود دارد و همگی هم با تمام توان مشغول فرستادن دود و ذرات معلق و بقیه آلایندهها به هوا هستند.
آیا در چنین شرایط فرضی هوای این منطقه درست به اندازه شهر تهران آلوده خواهد بود یا باد آلودگی را با خودش خواهد برد؟ آیا ساختمانها آلودگی را در خودشان به دام میاندازند و آسمان خراشها جلوی وزش باد را شهر تهران گرفتهاند؟
این پرسشی است که جوابهای مختلفی به آنها داده شده است. همین 22 مهر ماه گذشته کمال عالیپور خنکداری عضو هیأت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری و روستایی مجلس گفت این برجها جلوی چرخش هوا و باد را در تهران گرفتهاند. قبل از این هم البته شورای شهر با تشکیل کارگروهی در سال 1390 اعلام کرده بود مجوزهای ساختوساز در غرب تهران براساس وزش باد صادر خواهد شد.همه اینها سؤال اساسی را مطرح میکند که آیا برجهای بلند مقصران آلودگی هوای تهران هستند و تهران آلودگی را در خودش به دام میاندازد؟
جریانهای هوایی کولر نیستند
مطلب بسیاری درباره اینکه ساختمانها جلو باد در تهران را گرفتهاند نوشته شده و افراد بسیاری درباره آن اظهارنظر کردهاند با این حال هیچ کدام به نتایج تحقیقات علمی برای صحت نوشتهها یا حرفهایشان اشاره نکردهاند. حتی شورای شهر هم عنوان نکرده که بر مبنای کدام تحقیق کار گروه آلودگی هوا مجوز بلند مرتبهسازی را بر مبنای ورزش باد بنیان نهاده است.
ادامه مطلب...
فارس نوشت:
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آلودگی هوای تهران در وضعیت بسیار خطرناک است، گفت: سازمان هواشناسی کشوری باید در عرصه فضای تبادل اطلاعات بینالمللی گام بردارد.
عباس آخوندی امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان هواشناسی ضمن قدردانی از فعالیتهای سنایی در این سازمان اظهار داشت: سازمان هواشناسی میتواند جهت افزایش بهرهوری رفاه مردم و رشد توسعه اقتصادی سهم با اهمیتی داشته باشد.
آخوندی ادامه داد: این سازمان جزو ارگانهایی است که در سطح بینالمللی کار میکند؛ اطلاعات پایهای که توسط سازمان هواشناسی تولید میشود برای شهروندان مؤثر است ضمن آنکه این اطلاعات در برنامهریزی اقتصادی و صنعت حملونقل بسیار مفید است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اطلاعات با ارزشی توسط سازمان هواشناسی تولید میشود که میتواند موجب افزایش رفاه ملت شود.
ادامه مطلب...